Субота, 2018-06-23, 8:30 PMГоловна

Пошук

Погода в Житомирі

Календар

«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Категорії розділу

Живе диво [17]
Живе диво
Довкілля [25]
Земля [92]
Земля
Вода [28]
Вода
Надра [15]
Надра
Новітні технології [20]
Новітні технології
Зелений контроль [146]
Зелений контроль
Консультації, роз’яснення, поради [70]
Консультації, роз’яснення, поради
Ліс [49]
Оголошення, реклама [0]
Природно заповідний фонд Житомирщини [13]
Природно заповідний фонд Житомирщини
Відео [1]
Цілюща сила природи [54]
Наші домашні улюбленці [40]

Друзі сайту

Статистика

Головна » 2015 » Червень » 26 » Чайний гриб
10:00 AM
Чайний гриб

 

Чайний гриб — це природний антибіотик. Він має виражені протизапальні властивості, тому чайний гриб застосовують для лікування інфекційних та бактеріальних уражень організму (грип, ГРВІ, кон’юнктивіти, кишкові інфекції). Кориснів ластивості чайного гриба уможливлюють його застосування в косметології — ним лікують вугрови й висип, фурункульози, алопецію, грибкові ураження нігтів та шкіри.


Використовують чайний гриб для схуднення: напій стимулює метаболізм, прискорюєо бмін у клітинах і тканинах, усуває надмір солей і рідини. Чайний гриб володіє і знеболювальними властивостями: настоєм полощуть рот у разі зубного болю, змочують шкіру після отримання сонячного опіку. Корисні властивості чайного гриба використовують для профілактики та лікування атеросклерозу, артритів і ревматизму. Лікувальний напій допомагає виводити пісок і дрібнікамені з нирок, оскільки володіє сечогінною дією. Чайний гриб може зменшити головний біль різної етіології, а також здатний нормалізувати діяльність органів травлення.
Робота центральної нервової системи також нормалізується, якщо розпочати лікування чайним грибом. У періоди напруженої розумової активності (іспити, стресинароботі) чайний гриб чинить тонізувальну та збадьорливу дію завдяки наявному в його складі кофеїну.
У наші дні мода на чайний гриб знову повертається. Але ось що дивно: його навіть продають на численних форумах за валюту, пересилають через океан і журяться, якщо раптом гриб гине. А чи знаєте ви, що чайний гриб нескладно виростити самому — із нічого, на порожньому місці? І зробити це досить просто.
Щоб стати щасливим володарем чайного гриба, потрібно проявити дива несвідомості в питанні кухонної гігієни. Точніше — залишити міцну заварку чаю в теплому місці діб на три. Саме тоді поверхню її почне затягувати масляниста плівка, неприємно слизька на дотик.
Перший позив у порядної господині — вилити ЦЕ негайно й до скрипу відмити чайник для заварювання. Але наша місія сьогодні — виростити чайний гриб. Тут уже не до церемоній. Даємо зародку зміцніти, набратися сил. Якщо заварка буде ще трішки солодкуватою, процес піде швидше.
Через місяць-півтора колишня цвіль (а що, теж гриб) набуде знайомої з колишніх часів форми та щільної консистенції. Численні рекомендації радять занурити її перед пересадкою на постійне місце проживання в яблучний оцет, тому що цей гриб — симбіоз структур. Тому простіше осад, який утворюється на дні пляшки з яблучним чи винним оцтом, відразу змішати з вихідним чаєм, щоб потрібне середовище було в наявності..
Є і ще один спосіб. Потрібні термос і плоди шипшини (можна сушені купити, продають у будь-якій аптеці, коштують недорого). Термос — будь-який, можна й без скляної колби, з харчового металу, сучасний, ретельно вимити його та обполоснути окропом.
Плоди шипшини теж обполоснути окропом, покласти в термос, залити окропом (плодів штук 20—30 на півлітра води). Герметично закрити термос пробкою та кришкою й не відкривати 2 місяці. Усе.
Після відкривання через 2 місяці отримуємо новенький шикарний товстенький чайний гриб розміром як термос, ще не готовий до отримання напою. Він прозорий і не дуже щільний. Промиваємо його холодною перевареною водою, перекладаємо в скляну банку потрібного розміру для подальшого використання, заливаємо прохолодним розчином заварки з цукром. Далі за правильного догляду гриб підросте вшир до діаметра банки.

Категорія: Цілюща сила природи | Переглядів: 290 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright "Скарбниця Житомирщини" © 2018 |