Середа, 2018-06-20, 4:41 PMГоловна

Пошук

Погода в Житомирі

Календар

«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Категорії розділу

Живе диво [17]
Живе диво
Довкілля [25]
Земля [92]
Земля
Вода [28]
Вода
Надра [15]
Надра
Новітні технології [20]
Новітні технології
Зелений контроль [146]
Зелений контроль
Консультації, роз’яснення, поради [70]
Консультації, роз’яснення, поради
Ліс [49]
Оголошення, реклама [0]
Природно заповідний фонд Житомирщини [13]
Природно заповідний фонд Житомирщини
Відео [1]
Цілюща сила природи [54]
Наші домашні улюбленці [40]

Друзі сайту

Статистика

Головна » Цілюща сила природи

 

Сочевиця - однорічна трав’яниста рослина, що відноситься до сімейства бобових. Вона відома людству з найдавніших часів. Згадка такої страви як «чечевичная» юшка зустрічається в багатьох історичних літописах. Стародавній Єгипет, Стародавня Греція, Вавилон — люди всіх цих цивілізацій включали в свій раціон сочевицю, з тією лише різницею, що для бідняків вона становила основну їжу, а знати вживала її в якості делікатесу з метою використання її цілющих властивостей.


Як це не дивно, але на Русі в середньовічні часи сочевиця також була дуже популярна, і з неї навіть пекли хліб. Поява нових харчових продуктів, у тому числі картоплі, витіснили сочевицю з наших столів. І на сьогоднішній день вона є скоріше екзотикою, ніж повсякденним блюдом в ... Читати далі »

Категорія: Цілюща сила природи | Переглядів: 294 | Дата: 2015-02-25

 

 

Завдяки ряду корисних властивостей, кизил часто застосовують у народній медицині для попередження і лікування багатьох недуг і захворювань.


Плоди кизилу вважаються цінними в біологічному відношенні. В їх м’якоті міститься: від 10 до 17% цукру (глюкоза і фруктоза); до 3,5% органічних кислот (яблучна, лимонна, бурштинова); дубильні, пектинові й азотисті речовини, флавоноїди (1-5%); вітаміни С (50-160 мг%) і Р, провітамін А; ефірне масло, фітонциди, багато солей заліза, калію, кальцію, магнію та сірки. За вмістом вітаміну С кизил іноді перевершує чорну смородину — 100 г його ягід міститься 50 мг аскорбінової кислоти. У кісточках кизилу знаходиться до 34% жирних олій. У корі — глікозид корін, дубильні речовини, яблучна та інші органічні кислоти ... Читати далі »

Категорія: Цілюща сила природи | Переглядів: 273 | Дата: 2015-02-25

 

 

Вживання лікувальних чаїв — дуже ефективний метод оздоровлення організму. Вживають чай за 20—30 хвилин до їди. Не псуйте корисні чаї цукром. Якщо не можете пити чай несолодким, додайте в уже остиглий (теплий) напій ложку меду або малинового варення.


Нижче наводяться рецепти оздоровчих зборів, які можна вживати за різних захворювань.
Пряний напій: 500 г меду, 1,5 л води, 15 г прянощів (кориці, гвоздики), 10 г сушеного або свіжого листя хмелю і м’яти. Воду в каструлі доведіть до кипіння, додайте до неї мед, прянощі й подрібнене листя хмелю та м’яти, перелийте в глиняний горщик і поставте в духовку на 1 годину. Збитень до столу подавайте гарячим, як чай. Це унікальний загальнозміцнювальний, антивірусний та імуномоду ... Читати далі »

Категорія: Цілюща сила природи | Переглядів: 289 | Дата: 2015-02-25

 

 

Арахіс, або земляний горіх, є не тільки одним з найулюбленіших наших «перекусів», але ще й служить сировиною для виробництва різних екстрактів: таких як, наприклад, арахісове масло. Цей натуральний продукт являє собою маслянисту рідину світло-жовтого або темно-коричневого кольору, з трохи солодкуватим сильним ароматом.


Корисні властивості арахісового масла вельми різноманітні і охоплюють такі дії, як зміцнюючі, антиоксидантні, тонізуючі, регенеруючі, зволожуючі та інші. Арахісове масло має дуже багатий хімічний склад, який і визначає лікувальні, живильні і косметичні властивості цього унікального продукту.
Зокрема, в маслі арахісу дуже багато фолієвої кислоти, яка відіграє ключову роль у процесах регенерації і росту клітин організму. Разом з ... Читати далі »

Категорія: Цілюща сила природи | Переглядів: 237 | Дата: 2015-01-28

 

 

Сьогодні як ніколи актуально стежити за собою і своїм здоров’ям, звертати увагу на склад та походження продуктів харчування.
Консерванти, барвники, ароматизатори, підсилювачі смаку та інші синтетичні домішки чужорідні людському організму і є додатковим навантаженням для нього. Що стосується свіжих овочів і фруктів, то нітрати і пестициди небезпечні не лише для здоров’я людини, але і для довкілля. Саме тому, як альтернатива звичайним продуктам, існують органічні. І якщо на Заході кожен пересічний громадянин розбирається в продуктах категорії Organic, то в Україні мало хто знає, що таке органічні продукти, які їх переваги і як їх відрізнити на полицях магазинів. ... Читати далі »

Категорія: Цілюща сила природи | Переглядів: 300 | Дата: 2015-01-28

 

 

Капуста за вмістом білків багатша моркви і буряка, а капустяний білок є джерелом незамінних амінокислот, які необхідні нам для кровотворення, росту і відновлення тканин, стимуляції функцій нирок, наднирників, щитовидної залози. Багата капуста і вітаміном С, який зберігається в качанах протягом 7-8 місяців! Для діабетиків цей овоч теж корисний — в капусті немає крохмалю і дуже мало сахарози.


Капуста — універсальний продукт. Її можна вживати в сирому вигляді в різноманітних салатах, тушкованою — з грибами, чорносливом, м’ясом, вареною — в борщах, юшках. З неї виходить прекрасна начинка для пирогів і зраз. Особливо корисна квашена капуста. Вітаміну С в ній навіть більше, ніж у свіжій. Рецептів заквашування дуже бага ... Читати далі »

Категорія: Цілюща сила природи | Переглядів: 230 | Дата: 2014-12-24

 

 

За поживними якостями селера посідає перше місце серед овочевих культур. Цінних харчових і цілющих властивостей селері надає велика кількість різних речовин у корисних для організму людини поєднаннях. 


Тільки в листі смакових та ароматичних речовин, які поліпшують апетит і травлення, — близько 40 видів. Селера містить також вуглеводи, солі калію, магнію, кальцію, марганцю, заліза, цинку, фосфору, натрію. А також активні сполуки, які розслаблюють м’язи і знижують рівень гормонів стресу. Заслуговує на увагу вітамінний склад: С, В1, В2, В6, К, Е, PP, провітамін А (ось чому селера корисна для здоров’я шкіри, волосся та очей), містить велику кількість фітонцидів, глюкозидів, білків. Завдяки такому хімічному складу має неабиякі лікувальні ... Читати далі »

Категорія: Цілюща сила природи | Переглядів: 254 | Дата: 2014-12-24

 

 

Відомо, що за своїми цілющими властивостями виноградний сік можна прирівняти до меду і грудному молоку — так вважав Гіппократ, а він був основоположником медицини.
Великий вчений античності був упевнений, що виноград чудесним чином відповідає самій людській природі, тому він необхідний як абсолютно здоровим людям, так і хворим, ослабленим. Тому він наказував червоне вино своїм пацієнтам, що страждають анемією, дистрофією, розладами нервової системи, ревматизмом і багатьма іншими недугами.



У країнах Європи та Близького Сходу виноград стали вирощувати і використовувати, завдяки грецьким колоністам і римським завойовникам. Тоді ж люди зрозуміли, що виноград і виноградне вино не тільки чудово відновлює сили, але і допомагає боротися з хворобами ... Читати далі »

Категорія: Цілюща сила природи | Переглядів: 256 | Дата: 2014-11-26

 

 

Хурма — це дієтичний продукт. Завдяки наявності в ній пектину, її часто рекомендують вживати за розладів травлення. Крім того, вона сприяє зміцненню легенів і поліпшує їхнє функціонування. Її рекомендують людям із серцево-судинними захворюваннями: глюкоза й фруктоза, які вона містить, здатні підтримати роботу серця. До того ж цей фрукт має й бактерицидну дію, очисні властивості, корисний для щитоподібної залози, печінки, жовчного міхура тощо.



Як вибирати та зберігати
Вибираючи хурму, слід бути дуже уважним, оскільки є велика ймовірність купити занадто стиглі чи недостиглі плоди. Перше, на що слід звернути увагу, — це цілісність фруктів. На поверхні хурми має бути мінімум чорних плям. Крапки та плями вказують на те, ... Читати далі »

Категорія: Цілюща сила природи | Переглядів: 300 | Дата: 2014-11-26

 

 

За останніми науковими дослідженнями в багатьох країнах світу вода — основний носій біоенергоінформації в природі. Саме завдяки біоенергоінформаційним властивостям вода впливає на функціональний стан цілісної системи організму людини й окремих його органів і систем.


Народна медицина стверджує, що перенесення «енергії життя» в живому організмі здійснюється за допомогою води. Здавна відомі замолювання, наспівування води, за допомогою яких можна вилікувати людину чи тварину. В різних джерелах окультних наук описано різні «рецепти», згідно з якими при певних захворюваннях використовують питну воду, впливаючи на неї певною молитвою.
У природі безпосередній передавач, носій біоінформ ... Читати далі »

Категорія: Цілюща сила природи | Переглядів: 233 | Дата: 2014-10-29

 
« 1 2 3 4 5 6 »
Copyright "Скарбниця Житомирщини" © 2018 |