Середа, 2018-06-20, 4:41 PMГоловна

Пошук

Погода в Житомирі

Календар

«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Категорії розділу

Живе диво [17]
Живе диво
Довкілля [25]
Земля [92]
Земля
Вода [28]
Вода
Надра [15]
Надра
Новітні технології [20]
Новітні технології
Зелений контроль [146]
Зелений контроль
Консультації, роз’яснення, поради [70]
Консультації, роз’яснення, поради
Ліс [49]
Оголошення, реклама [0]
Природно заповідний фонд Житомирщини [13]
Природно заповідний фонд Житомирщини
Відео [1]
Цілюща сила природи [54]
Наші домашні улюбленці [40]

Друзі сайту

Статистика

Головна » Цілюща сила природи

 

Екзотичний і дуже корисний тропічний фрукт маракуйя знайомий нам з недавніх пір, оскільки він часто виступає в ролі наповнювачів для йогуртів або фруктових міксів. Цей фрукт володіє неймовірним ароматом і дуже багатим поживним складом, за який і цінується дієтологами.
Саме завдяки високому вмісту різних вітамінів та поживних речовин в цьому тропічному фрукті, корисні властивості маракуйї охоплюють широкий спектр цілющих якостей даного продукту. Регулярне вживання цього фрукта може допомогти зміцнити ваше здоров’я і поліпшити функцію багатьох систем вашого організму.
У першу чергу, маракуйя корисна для нормалізації процесів травлення, і особливо для профілактики різних недуг типу запорів або кишкових інфекцій. Завдяки низькому вмісту жиру і низької калорійності, цей фрукт може стати прекрасним доповненням д ... Читати далі »

Категорія: Цілюща сила природи | Переглядів: 261 | Дата: 2014-05-25

 

Базилік не тільки ароматна приправа, яка збагатить і додасть родзинки будь-якій страві, але також це дуже корисна рослина, що володіє незліченними корисними властивостями.
Топ 10 причин вживати базилік


1. Базилік багатий ефірним маслом, яке і надає приправі специфічний запах. У цій ефірній олії міститься метил-кавікол, який сприяє підвищенню імунітету організму людини.
2. Базилік містить антиоксиданти, які захищають наші клітини від негативного впливу навколишнього середовища.
3. Ароматна приправа підвищує розумову активність.
4. За рахунок вмісту вітамінів (А, В2, СС, РР), каротину, рутина і фітонциди, рослина допомагає боротися з інфекціями, що вражають дихальні шляхи. Базилік рекомендують при астмі, хронічному бронхіті, легеневих захворюваннями та застудах.
... Читати далі »

Категорія: Цілюща сила природи | Переглядів: 326 | Дата: 2014-05-25

 

 

Ніщо не може повністю замінити потребу нашого організму в простій воді. Це найбільш правильне і корисне джерело вологи. Проте, існують напої, які, окрім води, дають нашому організму ще багато корисних і потрібних речовин.


Зелений чай знижує ризик виникнення остеопорозу, раку, серцево-судинних захворювань. У зеленому чаї міститься багато флавоноїдів, поліфенолів і антиоксидантів, які захищають клітини від шкідливої дії і нейтралізують вільні радикали. У чаї також міститься фтор, який зміцнює кістки і благотворно впливає на зуби.
М’ятний чай допомагає впоратися з розладом шлунку, полегшує кольки, сприяє травленню, допомагаючи їжі рухатися через шлунково-кишковий тракт. М’ята володіє протиспазматичною дією, знімає болі в м’язах і ... Читати далі »

Категорія: Цілюща сила природи | Переглядів: 320 | Дата: 2014-04-25

 

Каперси - досить екзотичне і не всім відоме блюдо. Однак, незважаючи на це, каперси і сам чагарник, на якому вони зростають - каперсник - безперечно заслуговує уваги і ретельного розгляду. Саме про корисні властивості каперсів та їх використання в лікувальних цілях ми сьогодні і поговоримо.


Насправді те, що ми звикли бачити на прилавках магазинів у яскравих банках, є лише ще не розкритим бутоном, пофарбованим, як правило, в темно-оливковий колір і нагадує за формою невелику ягідку.
А от сам каперсник - рослина досить цікава, його історія сягає корінням глибоко в минуле. Використовувати смакові якості каперсів, а пізніше і лікувальні властивості люди почали дуже і дуже давно. Походження такої назви для цього колючого цілителя породжує безліч припущень і легенд. Одна, що здається най ... Читати далі »

Категорія: Цілюща сила природи | Переглядів: 270 | Дата: 2014-04-25

 

Шанувальників харчових добавок з кожним роком стає все більше. Так що ж це — данина моді чи необхідність?
Зізнайтеся, що у вас було сьогодні на обід: черговий бутерброд або вермішель швидкого приготування? А може, взагалі не вистачило часу перекусити? На жаль, сучасний швидкий темп життя вносить свої корективи в наш раціон.
Відповідно, якщо ви харчуєтеся неправильно, ваш організм не отримує необхідні вітаміни, макро— і мікроелементи, а також інші корисні речовини, необхідні для нормального функціонування. Так як же бути?
«Здоровий спосіб життя — це цілий комплекс, який складається з системи певних дій. І чималу роль в цьому відіграє харчування. А допоміжним компонентом є біологічно активні добавки.
Популяризація біологічно активних добавок почалася з Америки. Організм людини страждає від дефіциту вітамінів ... Читати далі »

Категорія: Цілюща сила природи | Переглядів: 278 | Дата: 2014-04-25

 

 

— Теплий чай із медом і лимоном. Дуже корисний неміцний чорний або зелений чай із додаванням 1 ч. л. меду (має протизапальну і бактерицидну дію, а також містить безліч корисних мінералів, мікроелементів і вітамінів) і соку лимона. Лимон важливо додавати не в окріп, а в уже трохи охолоджений чай, аби зберегти вітамін С.
— Чай із плодами малини і квітками липи. Ягоди малини і липовий цвіт вирізняються яскраво вираженими потогінною, жарознижувальною і протизапальною діями. До того ж малинка надає чаю смачного аромату і своєрідного приємного смаку. Корисно додавати в чай сухі плоди малини, але можна використовувати і варення, а також листя рослини.
— Відвар плодів шипшини. Шипшина — ідеальне джерело вітаміну С. Також вона має сечогінну та жовчогінну дію. Приготування настою: подрібнити 3 ст. л. сухих плоді ... Читати далі »

Категорія: Цілюща сила природи | Переглядів: 324 | Дата: 2014-03-27

 

 

Проходячи навесні повз дерева та чагарники, які ще не розпустилися, більшість людей навіть не підозрює, що саме зараз бруньки мають феноменальний цілющий заряд і їхній оздоровчий ефект у кілька разів вищий, ніж у молодого листя. Але цей період – цілющої дії бруньки — триває всього кілька днів. Тому важливо встигнути скористатися цим часом, аби поповнити свою домашню аптечку маленькими «живчиками», які містять у собі весь потенціал сили дерева.


Наприклад, подрібнені свіжі бруньки липи застосовують зовнішньо як болезаспокійливий, протизапальний і пом’якшувальний засіб у разі опіків, фурункулів, наривів, виразок на шкірі. Крім того, їх маринують і готують із них салати. Бруньки осики помічні за лихоманки, проносів, ревматизму, подагри, інфекцій ... Читати далі »

Категорія: Цілюща сила природи | Переглядів: 341 | Дата: 2014-03-27

 

 

Свіжа, ароматна, стебла соковиті, з ледь помітною гірчинкою, селера навесні — овочева культура номер один. Лікарі особливо рекомендують її чоловікам, так як і корінь, і стебло містять особливі речовини — фітоандрогени, речовини, які не тільки стимулюють вироблення власного тестостерону у чоловіків, але і частково його заміщають.


Стебла і корінець для більшого ефекту потрібно вживати як мінімум місяць кожен день.
До складу селери входять провітамін А, вітаміни РР, Е, С, вітаміни групи В, а також мінеральні речовини: фосфор, цинк, калій, магній, залізо і кальцій. Тому властивості селери настільки корисні для очей, волосся і шкіри.
Відвари з коріння селери вживають при виразці дванадцятипалої кишки і шлунка, запорах, гастритах. Рекомендується вжива ... Читати далі »

Категорія: Цілюща сила природи | Переглядів: 269 | Дата: 2014-03-27

 

Кориця — одна із найпопулярніших спецій на Сході. Кулінари обов’язково додають її в десерти та у страви із м’яса й овочів. Однак, крім приємного привабливого аромату, спеція має унікальні властивості для організму людини. Недарма в східній кухні корицю з давніх часів використовують не тільки як ароматичну добавку, а й як ліки від багатьох хвороб.

Поєднання імбиру і кориці зміцнює імунітет і слугує профілактикою хвороб нирок. Прихильники індійської аюрведи використовують корицю як засіб для поліпшення роботи кровоносної системи.
Учені навели досить цікаві факти про специфічні властивості цієї спеції: на початку ХХ ст. в Іспанії лютував страшний вірус грипу, який забрав тисячі людських життів. Однак робітники фабр ... Читати далі »
Категорія: Цілюща сила природи | Переглядів: 346 | Дата: 2014-02-26

 

Материнка запашна — душанка, душинка; (душица обыкновенная).
Цвіте у червні-вересні. Для лікарських потреб використовують траву материнки, зібрану під час цвітіння рослини (зрізують без листя верхівки стебел завдовжки 20-30 см). Строк придатності — 1 рік.

Цілюща дія
Материнка звичайна заспокійливо діє на центральну нервову систему, посилює секрецію травних, бронхіальних і потових залоз, посилює перистальтику і тонус кишечника, тонізуюче впливає на скорочення гладенької мускулатури матки, стимулює секрецію жовчі, підвищує діурез, регулює менструальний цикл, виявляє протизапальну, болетамувальну, протиглистяну і антимікробну дію.
Застосування материнки показане при гострому й хронічному бронхіті, коклюші, при зниженому апетиті й поганому травленні, особливо при секреторній недостатності шлунково-кишкового тракту, при холециститах, ентероколітах, які супроводжуються запорами і метеоризмом, при первинній і вторинній аменореї, альгоменореї, підвищеній нервовій і статевій збудливості, пригніченому настрої та при безсонні. ... Читати далі »
Категорія: Цілюща сила природи | Переглядів: 353 | Дата: 2014-02-26

 
« 1 2 3 4 5 6 »
Copyright "Скарбниця Житомирщини" © 2018 |