Субота, 2018-06-23, 8:32 PMГоловна

Пошук

Погода в Житомирі

Календар

«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Категорії розділу

Живе диво [17]
Живе диво
Довкілля [25]
Земля [92]
Земля
Вода [28]
Вода
Надра [15]
Надра
Новітні технології [20]
Новітні технології
Зелений контроль [146]
Зелений контроль
Консультації, роз’яснення, поради [70]
Консультації, роз’яснення, поради
Ліс [49]
Оголошення, реклама [0]
Природно заповідний фонд Житомирщини [13]
Природно заповідний фонд Житомирщини
Відео [1]
Цілюща сила природи [54]
Наші домашні улюбленці [40]

Друзі сайту

Статистика

Головна » 2014 » Липень » 23 » Лайм
11:28 PM
Лайм

 

Хтось просто обожнює лайм, інші його тільки спробували, є й такі, хто не визнає його взагалі. Але це не означає, що цей фрукт не популярний. З цього випливає, що потрібно просто дізнатися про нього більше і почати використовувати у своєму раціоні.


Давно відомо, що фрукт лайм зовсім не гібрид лимона. Він такий же повноправний представник цитрусових, як і лимон або апельсин. Вчені з’ясували, що лайм набагато старше звичного лимона. Так що, швидше за все, лимон пішов від лайма.
Перший лайм з’явився, судячи з розкопок, на півострові Малакка в Південно-Східній Азії. З тих далеких часів він завоював все Середземномор’я. Тоді ще плід був зовсім диким. Культивувати лайм стали починаючи з 19 століття. У наш час його спеціально вирощують на Шрі-Ланці, Індії, Бразилії, в США, на Кубі, в Мексиці, в Західній Африці та інших місцях.
Є одна вельми істотна відмінність лайма від лимона. Він може виростати у вологих тропіках, де лимони просто не можуть рости. Але при цьому холод лайм просто не переносить. Температура нижче нуля для них згубна.
При виборі лайма варто звернути увагу на стан його шкірки. Вона повинна бути блискучою, гладкою і міцною. М’якоть, як правило, у стиглого лайма соковита і ніжна, в ній чітко проглядаються гранули, смак з гірчинкою.
Вважається, що лайм незамінний для схуднення, це факт відомий багатьом. Але не всі знають, що цей цитрус має цілющі властивості. Такий необхідний організму вітаміну С міститься в лаймі з надлишком. Він допоможе нейтралізувати холестерин, виробити колаген, запобігти атеросклерозу і уповільнити передчасне старіння. Вміщені в ньому яблучна і лимонна кислоти, перемагають анемію, так як, вживаючи цей плід, в організмі швидше засвоюється залізо. Завдяки цьому цитрусові виробляється більше шлункового соку, що допоможе впоратися з запорами і налагодити травлення. Медики рекомендують солоний сік лайма як проносний.
Основна перевага лайма в кулінарії — незабутній аромат і кислий смак. Лайм, як і відомий нам лимон, дуже добре додавати до м’ясних страв. У салатах лайм краще всього поєднується з яблуком, грушею, абрикосом і персиком.
Для додання аромату десертів в різні напої застосовується масло, сік або цедра цього плоду. Деякі коктейлі та страви прикрашають цедрою лайма. Іранські спеції часто містять сушені плоди і листя цього цитруса.

Категорія: Цілюща сила природи | Переглядів: 320 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright "Скарбниця Житомирщини" © 2018 |