Четвер, 2018-06-21, 11:33 AMГоловна

Пошук

Погода в Житомирі

Календар

«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Категорії розділу

Живе диво [17]
Живе диво
Довкілля [25]
Земля [92]
Земля
Вода [28]
Вода
Надра [15]
Надра
Новітні технології [20]
Новітні технології
Зелений контроль [146]
Зелений контроль
Консультації, роз’яснення, поради [70]
Консультації, роз’яснення, поради
Ліс [49]
Оголошення, реклама [0]
Природно заповідний фонд Житомирщини [13]
Природно заповідний фонд Житомирщини
Відео [1]
Цілюща сила природи [54]
Наші домашні улюбленці [40]

Друзі сайту

Статистика

Головна » 2014 » Березень » 27 » Оптимізувати напрямки діяльності, модернізувати торгову мережу
1:00 AM
Оптимізувати напрямки діяльності, модернізувати торгову мережу

 

Споживча кооперація постійно реформується відповідно до нових умов роботи і виживання. Зараз ми маємо вже іншу структуру, чим 20 років тому. Головний напрям – це роздрібно-торгова мережа, яка нараховує більше 100 торгових точок. Є декілька підприємств громадського харчування і навіть виробнича сфера – це хлібопекарня у с. Городниця, забійний цех коопзаготпрому, столярний цех і спільне підприємство із виробництва консервованої продукції.


Я хочу сказати, що переважна більшість населених пунктів Новоград-Волинського району охоплені послугами районної споживчої кооперації, ми працюємо навіть в тих селах, де не вигідно працювати приватним підприємцям. А там, де не присутні наші стаціонарні торгові точки, періодично буває виїзна торгівля.
Не всі наші магазини працюють із прибутками, близько 40% торгової мережі є збитковою, але ми не можемо закрити всі збиткові торгові точки, бо тоді окремі населені пункти залишаться без торгового обслуговування. Вся торгівельна галузь кооперації району складає орієнтовно 0,5% рентабельності.
За останні роки ми відчутно втратили позиції на ринку заготівель, і зараз важко повернути втрачене. Тим більше сфера заготівель досі залишається надто забюрократизованою, а значить — невигідною. Для прикладу, якщо ми хочемо, як і раніше, займатися заготівлею м’яса у селах, то треба для цього мати власні переробні сертифіковані пункти, заготівельні пункти і масу різного роду дозволів і ліцензій. А витримати всі ці нормативи і всі перевірки контролюючих органів просто неможливо.

 


Ми оптимізували свої напрямки діяльності, кооперація не може працювати у завідома збиткових сферах. З іншого боку, ми завжди готові до змін, якщо вони підуть на користь споживчим товариствам.
Зараз ми активно модернізуємо свою торгову мережу, оптимізуємо шляхи поставок товарів, створюємо власні оптові склади, щоб мати певні переваги над своїми конкурентами. Плануємо більш активно використовувати місцеві ресурси: природні і сільськогосподарські для переробки і виробництва харчових продуктів, тому що сама ресурсна база Новоград-Волинського району є дуже багатою і різноманітною.

Категорія: Довкілля | Переглядів: 325 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright "Скарбниця Житомирщини" © 2018 |