П`ятниця, 2018-05-25, 5:47 PMГоловна

Пошук

Погода в Житомирі

Календар

«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Категорії розділу

Живе диво [17]
Живе диво
Довкілля [25]
Земля [92]
Земля
Вода [28]
Вода
Надра [15]
Надра
Новітні технології [20]
Новітні технології
Зелений контроль [146]
Зелений контроль
Консультації, роз’яснення, поради [70]
Консультації, роз’яснення, поради
Ліс [49]
Оголошення, реклама [0]
Природно заповідний фонд Житомирщини [13]
Природно заповідний фонд Житомирщини
Відео [1]
Цілюща сила природи [54]
Наші домашні улюбленці [40]

Друзі сайту

Статистика

Головна » 2015 » Квітень » 23 » Секрети талої води
2:47 PM
Секрети талої води

 

Уявіть собі: ви застудилися — кашель, нежить, болить горло. Приходите до лікаря, а він радить: «Приймайте по одній бурульці три рази на день і будете здорові». Не поспішайте дивуватися і обурюватися, лікар дійсно хоче допомогти вам. Він зовсім не має на увазі, що ви будете ласувати довгими бурульками, збиваючи їх з дахів сусідніх будинків. Цілющий лід готується в морозильній камері. Але ліками від застуди є не самі крижані кубики, а те, що залишається в склянці, коли лід розтане. Так, це буде вода, але не звичайна, а тала.


Тала вода набуває дивовижних, загадкових властивостей. Вона знижує стомлюваність, підвищує працездатність, загострює увагу і пам’ять. Спортсмени, попивши талої води, легше домагаються високих результатів у змаганнях. Хворі, вживаючи таку воду, швидше поправляються і отримують менше ускладнень після вірусних інфекцій. Тала вода здатна навіть покращувати настрій. А все тому, що організм людини завдяки їй отримує довгоочікувану допомогу, про яку мріяв з дня народження. Що ж це за допомогу і чому наш організм знає про неї і чекає її? Вчені пояснюють це так.
Життя на нашій планеті мільярди років тому виникло саме у водному середовищі. Вода Світового океану містила всі елементи таблиці Менделєєва, необхідні для цього. Життя людини і зараз починається у водному середовищі, що нагадує те, в якому мешкали перші жителі нашої планети. Це навколоплідна рідина — в ній протягом дев’яти місяців розвивається дитина в материнській утробі. І потім все життя людина має справу з водою — морською, річковою, водопровідною, кип’яченою. Складність тут в тому, що будь-яка клітина тканини людини захищена мембраною. «Мембрана» в перекладі з латині — «перетинка». Вона, володіючи виборчою проникністю, регулює в клітинах концентрацію солей, амінокислот, цукру. До складу водопровідної води входять різнорідні молекули, значна частина яких не в змозі брати участь в обміні речовин організму. Вони занадто великі і не можуть проникнути в отвір клітинної мембрани.
Секрет талої води в тому, що її молекули легко проникають крізь мембрани. Крім того, ставши однорідними, молекули рухаються в резонансі, на одній і тій же частоті. Це дозволяє клітині додатково насичуватися енергією. Клітка при цьому очищається і відновлюється. Біологи вважають талу воду «праматір’ю» нашої крові. У талій воді немає дейтерію (важкого різновиду води), переважної нормальні життєві процеси.
Геронтологи — вчені, що вивчають проблеми старіння, помітили, що серед людей, що живуть на схилах гір, багато довгожителів. Одна з можливих причин цього полягає в тому, що жителі гірських селищ постійно вживають талу воду, що стікає з крижаних вершин. Всьому живому тала вода дарує додаткову силу. Сибірські селяни, наприклад, здавна перед посівом вимочували в талій воді насіння злаків. Це дозволяло вирощувати врожаї, які на третину перевершують звичайні. Птахи, повернувшись навесні з вирію, п’ють воду із снігових калюж або з водойм, що звільнилися від льоду. Тільки після цього, відновивши сили, будують гнізда і виводять пташенят. У воді з кубиками льоду багато днів стоять свіжі квіти. Навіть художники стверджують, що пензлики, вимиті в талій воді, служать довше, а фарби, які наносяться такими пензликами на полотна, виглядають більш природно і випромінюють особливе світло.

Категорія: Вода | Переглядів: 360 | | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Copyright "Скарбниця Житомирщини" © 2018 |