Субота, 2018-06-23, 8:29 PMГоловна

Пошук

Погода в Житомирі

Календар

«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Категорії розділу

Живе диво [17]
Живе диво
Довкілля [25]
Земля [92]
Земля
Вода [28]
Вода
Надра [15]
Надра
Новітні технології [20]
Новітні технології
Зелений контроль [146]
Зелений контроль
Консультації, роз’яснення, поради [70]
Консультації, роз’яснення, поради
Ліс [49]
Оголошення, реклама [0]
Природно заповідний фонд Житомирщини [13]
Природно заповідний фонд Житомирщини
Відео [1]
Цілюща сила природи [54]
Наші домашні улюбленці [40]

Друзі сайту

Статистика

Головна » 2015 » Червень » 26 » Вирощування зелені на підвіконні
9:59 AM
Вирощування зелені на підвіконні

 

Коли можливість повноцінно займатися городом відсутня, то господаря радують найулюбленіші культури початківців-садівників, як зелень в кімнаті. До речі, вирощування зелені взимку — це не тільки зелена цибуля на підвіконні, а також озимий часник, петрушка, кріп, салат, селера, кінза, базилік, щавель або навіть гірчиця, які можуть рости як на балконі, так і на підвіконні.


Для вирощування зелені головне завдання — це забезпечення належного рівня освітлення та опалення. Оптимальна температура становить 18-22 градусів за Цельсієм. Світловий день повинен бути не менше 14 годин. А це значить, що може знадобитися додаткове облаштування приміщення.
Використовувати для освітлення лампи розжарювання не варто, так як вони дають мало світла, але можуть перегрівати рослини, що призводить до пожовтіння і в’янення зелені. Найбільш часто застосовують білі енергозберігаючі лампи або лампи денного світла.
Ґрунт для вирощування в штучно створених умовах повинен бути плідним. Оптимальне співвідношення чорнозем, перегній, торф і невелика частка річкового піску для поліпшення дренажу.
Висота закладення ґрунту в ємності становить близько 10-15 сантиметрів, а значить, для вирощування цілком підійдуть квіткові горщики або невисокі ящики. Перед посадкою ґрунт можна додатково обробити окропом для видалення шкідників і грибка.
Посадка зелені здійснюється двома способами: з насіння або шляхом пересадки повноцінних рослин в осінній період (такий метод нерідко називають продовженням зростання).
При пересадці рослин відкритого ґрунту в теплицю або на балкон, необхідно акуратно витягти рослину разом з ґрунтом на кореневій системі і пересадити в ємність для подальшого зростання. Роблять це до початку холодів. Щоб рослина легше переносила пересадку, після перенесення, можна залишити її на кілька днів на тому місці, де вона росла, але вже в ящику для теплиці або балконі.
Висаджувати насінням найкраще такі культури як салат, гірчицю, щавель, шпинат. А ось петрушку, кріп, майоран і базилік краще пересадити з відкритого ґрунту.
Полив зелені виконують в залежності від типу культури. Однак обприскування листя теплою відстояною водою краще всього проводити через день.

Категорія: Цілюща сила природи | Переглядів: 200 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright "Скарбниця Житомирщини" © 2018 |