Субота, 2018-06-23, 8:34 PMГоловна

Пошук

Погода в Житомирі

Календар

«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Категорії розділу

Живе диво [17]
Живе диво
Довкілля [25]
Земля [92]
Земля
Вода [28]
Вода
Надра [15]
Надра
Новітні технології [20]
Новітні технології
Зелений контроль [146]
Зелений контроль
Консультації, роз’яснення, поради [70]
Консультації, роз’яснення, поради
Ліс [49]
Оголошення, реклама [0]
Природно заповідний фонд Житомирщини [13]
Природно заповідний фонд Житомирщини
Відео [1]
Цілюща сила природи [54]
Наші домашні улюбленці [40]

Друзі сайту

Статистика

Головна » 2014 » Червень » 26 » З водоростей будуть робити «здоровий» шоколад
10:50 AM
З водоростей будуть робити «здоровий» шоколад

 

У Європі шоколад відомий ще з 1520-х років. Його в Старий світ привіз конкістадор Ернан Кортес. Шоколад — це не просто смачний продукт, але й добре відоме всім джерело жирів та кілокалорій. Шоколад виготовляють з какао-бобів. Основними компонентами сухої речовини є жири, білки, вуглеводи, кофеїн, ароматичні сполуки тощо. Жир (масло какао) міститься в кількості 52-56 % сухої речовини.


Придумано шоколад з водоростей, котрий практично не поступається своїми смаковими якостями звичайному, але при цьому дозволяє зберегти талію. У малих кількості він корисний (звичайно ж, ми говоримо про шоколад з високим вмістом какао), однак коли споживання шоколаду виходить за межі норми, це може стати небезпечним не лише для фігури, але і для здоров’я людини в цілому.
Ось чому шоколад з низьким вмістом жирів- мрія багатьох ласунів і тих, хто хоче схуднути, не відмовляючись при цьому від улюблених ласощів.І, здається, такий шоколад нарешті з’явився. Вчені з Університету Варвік створили шоколад з водоростей. Його головною особливістю є те, що він містить мінімальну кількість жиру. А все тому, що в цьому шоколаді містяться мікроскопічні капсули з желе, зробленого з агару — суміші морських водоростей. Цей компонент дозволяє надати шоколадній масі обсяг, замінюючи жир. До того ж водорості багаті клітковиною, яка пригнічує апетит.
Даний вид шоколаду цікавий тим, що при зниже ні жирності продукту його текстура і смак практично не змінюються, чого не могли добитися раніше. Дослідники і технологи вже провели випробування за участю добровольців. Виявилося, що смак шоколаду ніяк не страждав від додавання подібних кульок з водоростей.

Категорія: Новітні технології | Переглядів: 340 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright "Скарбниця Житомирщини" © 2018 |